Content Marketing uitbesteden, gaat dat zo maar?

door | mei 14, 2021

Content marketing uitbesteden

Of kun je de boodschap beter zelf overbrengen…

Content marketing uitbesteden zorgt niet alleen voor opvallende en relevante content maar zorgt er vooral voor dat de boodschap aankomt bij degen die je het liefst wil bereiken. De boodschap in de fles zal ongetwijfeld goed zijn maar hoelang is hij onderweg en wie ontvangt hem uiteindelijk? Content marketing uitbesteden zorgt er ook nog eens voor dat er geregeld ‘flessen’ richten de juiste ontvangers gaan terwijl als ondernemer je kunt focussen op je business.

Door consistent te zijn wordt je steeds beter zichtbaar

De hoeveelheid informatie die tegenwoordig aangeboden wordt is enorm. Het is daarom zaak om via de verschillende kanalen steeds jouw content consistent in te zetten. De ontvanger van de informatie bepaalt namelijk wel of de informatie op dat moment wel of niet relevant voor hem is. Je hoeft je daarom niet uit te putten in steeds weer nieuwe spitsvondigheden. Beperk je tot berichten die laten zien waarom jouw kernvaardigheid voor de ontvanger relevant en nuttig kan zijn.

Content marketing in de uitvoering

Content marketing is het creëren en verspreiden van informatie die waardevol is voor jouw klanten en potentiële klanten, met als doel hen te verleiden tot de aankoop van jouw producten of diensten.

Er drie soorten content en die zul je met elkaar moeten afwisselen om mensen (uiteindelijk) te verleiden jouw producten of diensten te kopen:

  1. Content waarmee jij jouw doelgroep iets nieuws leert,
  2. Content waarmee jij een relatie met en vertrouwen bij hen opbouwt
  3. En content waarmee jij conversie beoogt / jouw doelgroep tot actie aanzet

Vier controle vragen om je er van te verzekeren dat de ingezette content zinvol is en het doel dient:

  1. Is het waardevol voor mijn doelgroep?
  2. Is het actueel?
  3. Mag ik het publiceren (denk aan embargo’s, vertrouwelijkheid, copyright)?
  4. Is het passend voor het ingezette kanaal?

Het bovenstaande succesvol omzetten naar geweldige content gaat het gemakkelijkst wanneer je jouw merkconcept eerst goed hebt uitgewerkt.

Content marketing uitbesteden

Herken je dit? Je schuift de marketing en communicatie voor jouw onderneming steeds door naar het moment dat je er tijd voor hebt. Alleen is dat iedere keer ‘volgende week’. Als jij je hierin herkend als drukke ondernemer weet dan dat wij je dit uit handen kunnen nemen. In de laatste jaren hebben wijn hiervoor de Online Content Machine ontwikkeld. Deze online applicatie automatiseert onze samenwerking, zorgt voor duidelijk inzicht en voor een optimale online zichtbaarheid. Probeer het eens drie maanden uit, je kunt er niet slechter van worden.

Zijn er geen addertjes onder het gras?

Als je bereid bent om een uur te investeren in een interview bij de Online Content Machine en ons de beschreven toegang verleent dan willen wij in de samenwerking investeren door drie maanden voor een vast tarief van € 125,- per maand een start te maken. Na die drie maanden plannen wij een evaluatie met je in om te kijken of en hoe wij hier een vervolg aan geven.

Voor eenmalig € 375,- (3x € 125,- per maand) koop je dus eigenlijk:

  • een kernachtig verhaal hoe jij het probleem van anderen oplost;
  • het inzicht hoe je dit kunt communiceren;
  • en niet vergeten: drie maanden online zichtbaarheid met nieuwe content.

Daar kun je dus alleen beter van worden. Neem contact op met Gerrit Jan Heerschop of ondergetekende. Wij zetten jouw bedrijf graag in de spotlight.

Eric Cornelissen

Eric Cornelissen

Merkstrateeg, contentmachinist, webdesigner

Ondernemers helpen om te communiceren vanuit wat ze werkelijk beweegt om nuttig te zijn voor hun klanten, dat vind ik het leukste om te doen. Ervoor zorgen dat ze op een aansprekende manier zichtbaar zijn op het moment dat keuzes worden gemaakt, daar gaat het volgens mij om.