Relevant op social media, hoe word je dat als ondernemer?

door | feb 18, 2022 | online content machine

Workshop ‘Relevant op Social media’ gewaardeerd door ondernemers uit Gooi en Vechtstreek.

Op woensdag 9 februari gaven wij een Social Media workshop aan zo’n 30 ondernemers uit ‘t Gooi. Dit was een initiatief van SPOT035, het kennisplatform voor ondernemers in Gooi en Vechtstreek. Thema van de workshop was Relevant op Social media, waarbij wij meer de praktijkkant belichtten en Wilco Verdoold van de Hogeschool van Amsterdam meer de theoriekant aanstipte. Door de coronabeperkingen werd de workshop online gegeven via een Teams vergadering. Er was veel interactie zodat de avond actief en gezellig verliep.

Na het voorstelrondje startte Wilco de workshop door de ondernemers te vragen naar hun verwachtingen en vraagstukken. De antwoorden op allerlei vragen die langskwamen vind je hier.

Customer Journey en Relevantie

Wilco Verdoold heeft vervolgens een uitleg gegeven over Customer Journey en aan de hand van praktijkvoorbeelden zijn inzichten gedeeld met de ondernemers. Wij vervolgens gebruikten het belangrijke begrip Relevantie om de deelnemers inspiratie en houvast te bieden bij het maken en verspreiden van content.

In een Quiz gebruikten we de content van de deelnemers zelf om de relevantie van hun social media te duiden. Aan bod kwamen o.m. Filmtheater Hilversum, XXL Carwash, Ladoque Naaibenodigdheden, Juwelier CHARM, Café The Skiff, Venema Mediation en Morpheus Slaapwinkel. Dat leverde leuke gesprekken op. Daarna was het gebruik van de Online Contentmachine het onderwerp.

Op het eind was er ook nog tijd om wat vragen door te nemen en zo vloog de workshop voorbij. Volgens ons èn volgens de deelnemers was het een leuke en leerzame workshop. Deelnemers en SPOT035 bedankt!

Meer weten?

Neem gerust contact met mij op wanneer je vragen over het bovenstaande hebt. Je kunt een mail sturen naar gerritjan@heerschoponline.nl of maak een afspraak.

Gerrit Jan Heerschop

Gerrit Jan Heerschop

Content Machinist van de Online Content Machine