Twitter API uit de lucht

door | apr 11, 2023

Twitter API uit de lucht

Stopzetten Twitter API complete verrassing

Twitter heeft besloten om de API toegang zonder waarschuwing af te sluiten. Begin deze maand heeft Twitter een aankondiging gedaan dat er nieuwe abonnementen zouden komen (waarschijnlijk) tegen betaling. Dat was op zich prima, alhoewel het onduidelijk was hoeveel het zou gaan kosten en of het bij onze dienstverlening zou passen.

De beslissing treft alle platformen wereldwijd

Helaas heeft Twitter zonder ontwikkelaars de tijd te geven om iets aan te kondigen naar hun gebruikers besloten om direct alle toegang via de API in te trekken. Niet alleen wij, maar ook andere bedrijven zijn hun toegang per direct kwijt.

We zijn aan het onderzoeken wat onze mogelijkheden zijn, maar we zijn bang dat het wel even kan duren voordat de toegang hersteld is. Zeer binnenkort hopen wij met nieuwe informatie te komen.

Voorlopig is de enige oplossing om de Tweets weer handmatig te posten. Onze excuses voor het ongemak dat dit veroorzaakt.

Eric Cornelissen

Eric Cornelissen

Merkstrateeg, contentmachinist, webdesigner

Ondernemers helpen om te communiceren vanuit wat ze werkelijk beweegt om nuttig te zijn voor hun klanten, dat vind ik het leukste om te doen. Ervoor zorgen dat ze op een aansprekende manier zichtbaar zijn op het moment dat keuzes worden gemaakt, daar gaat het volgens mij om.